Loading...

Leikki on lapsen työtä

Tahkolla on lapsille ja nuorille puuhaa loman jokaiselle päivälle. Ja kun lapset viihtyvät, myös vanhemmilla on mukavaa


Lastenrinne, sompahissi ja mattohissi sijaitsevat päähissien ja rinneravintola Tirolin vieressä. Mattohissi on maksuton kaikille. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi kaikkiin hiihtohisseihin kypärä päässä ja vanhempansa kanssa samalla portin avauksella.

Wernerin hiihtokoulu on tarkoitettu 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille, Kinos-kursseille ovat tervetulleita lapset ja nuoret kahdeksasta ikävuodesta eteenpäin. Hiihtokoulu tarjoaa myös yksityistunteja, joten ikä ei ole oppimisen este. Lumiriemua saa kokea lisäksi pulkkamäessä, kätevästi lastenrinteen edustalla, ja sen vierestä löytyvällä napakelkalla. Hiihtolomaviikoilla rinteillä kisaillaan leikkimielisessä pujottelu- ja liukurikisassa sekä muissa lumisissa tapahtumissa.

Lämpimämpää kyytiä tarjoaa hevosreki paksuine vällyineen. ”Rekiparkki” sijaitsee jäällä rinneravintola Tirolin edustalla. Hevosharrastuksesta enemmän kiinnostuneet ovat lämpimästi terveulleita Riding Club Tahko Areenalle, joko ratsastamaan tai tutustumaan tallin toimintaan ja eläimiin. Tallilla järjestetään kaiken tasoisille sopivia islanninhevossafareita ja ratsastustunteja, sekä talutusratsastusta ja ratsastusleirejä. Islanninhevossafarit sopivat aloittelijoillekin. Kesällä 2015 tallin pihalla pääsee tutustumaan Elmeri-possun lisäksi mm. lampaisiin, kanoihin ja kaneihin aivan ilmaiseksi!

Latukahviolla, Sääskiniementien varrella, voit seurata porojen elämää. Tarjolla on myös mahdollisuus poroajeluun joko yksin tai isommalla ryhmällä.

Aktiviteettikeskus Tahko Farmi sijaitsee aivan Tahkon keskustassa. Pienten eläinten ystävien kannattaa osallistua vanhempien kanssa opastetulle eläinten hoito- ja ruokintakierrokselle, jossa ruokitaan ja hoidetaan possuja, pupuja, alpakoita, vuohia, lampaita ja monia muita ihania eläimiä. Farmille voi myös tulla omatoimikierrokselle aukioloaikojen mukaan viettämään vapaasti aikaa eläinten kanssa.  Farmilla järjestettävä "Eka safari" kiertelee kauniissa järvenrantamaastoissa ihan pientenkin ratsastajien kanssa. "Lasten Oma Farmipäivä ja Ratsastus" sekä "Farmi kerho" -ohjelmissa lapset viihtyvät Farmilla ilman omia vanhempia joten isä ja äiti voivat sillä aikaa harrastaa omia juttuja!

Tahko Farmin iso liukurimäki on Puustilan rannassa aivan Farmin vieressä ja kaikkien vapaassa käytössä. Kypärä on hyvä olla mukana, sillä meno on vallan vauhdikasta! Alueen pulkkamäki löytyy Tahkolahden parkkialueen kupeesta Keskusvaraamo Tahko.comin läheisyydestä. Lisäksi kun jää-ja lumitilanne sen sallii, ilmestyy myös lastenrinteen viereiselle jääalueelle pulkkamäki

 

Myös Tahko Spa tarjoaa lapsille paljon erilaista tekemistä. Kylpyläpalveluiden – kuten liukumäki, lasten allas, vesilelut ja uimakoulut – ohella lapset viihtyvät Kidius Corner -leikkipaikassa, lasten keilaradalla sekä MonitoimiArenalla esimerkiksi sählyn, futsalin tai sulkapallon parissa.

Aivan Tahko Span vierellä sijaitsevan, kaiken ikäisille tarkoitetun aktiviteettipuiston ydin koostuu peli- ja leikkikenttäalueesta, joka on varustettu monipuolisilla välineillä vaijeriliukuineen, pelikenttineen ja parkour-alueineen. Kuntoilulaitteita ja kenttiä on monenlaisia. Lisäksi puisto sisältää ulkoilureittejä, seniorikuntoilukatoksen sekä 9-väyläisen frisbeegolf-radan. Lisäksi puistoon rakennetulta näköalapaikalta voi ihailla Syväri-järvelle avautuvia maisemia. Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla ja on siten helposti saavutettavissa.

Tahko Outdoors tarjoaa nuorille mm. jännittäviä jousiammuntaseikkailuja ja Mammutin jäljillä -tutkimusretkiä. Vanhempien kanssa voi katsella maisemia moottorikelkan kyydissä tai lähteä vaikka kalaan läheiselle lohilammelle.

Sokos Hotel Tahkovuoressa voi viettää aikaa leikkihuoneessa ja pulahtaa pallomereen. Lapsille ja nuorille järjestetään tapahtumia ja ohjelmaa pitkin talvea.

Luistelemaan pääsee säätilanteen mukaan Tahko-Toursin luistelukentälle, josta voi vuokrata myös luistimia. Lomakylässä on myös pulkkamäki.

Iltarientoja ajatellen lapsenkaitsijoita voi tiedustella Mannerheimin Lastensuojeluliitosta, puh. 050 3821 891 arkisin klo 8–12 tai netin kautta.

Myös Nilsiän 4H-yhdistys ja 4H-yritykset tarjoavat lastenhoitopalveluita. Palveluita on tarjolla ympäri vuorokauden ja myös viikonloppuisin ja pyhinä.

YHTEISTYÖKUMPPANIT


Musti ja Mirri
Luhta Home
Femtolasik
Head
Scroll to Top