Tahko nyt

Etsi & varaa › Aukioloajat › Live-kamera › Tapahtumat › Työpaikat › Uutiset ›

-1°C

34,1km/67km

16/24

13/15

109km/112km

sulje

Tahko nyt X
Lomalla lasten kanssa

Lomalla lasten kanssa

Lomalla lasten kanssa

Monipuolinen Tahko tarjoaa lapsille ja perheille sopivaa tekemistä jokaisena vuodenaikana. Alueella on helppoa ja turvallista liikkua eri ikäisten lasten kanssa ja kaikki palvelut sijaitsevat hyvin kompaktilla alueella. Lasten kesäsuosikkeja ovat mm. monipuolinen lähiliikuntapuisto sekä kotieläintila, sisäseikkailupuisto, kylpylä ja keilahalli. Myös kaikenlainen luonnossa liikkuminen on tehty helpoksi ja alueen retkeilykartoista löytyykin mukavia reittejä perheen kanssa kuljettavaksi – sekä tietenkin myös vuokravälineet maastoon ja vesille.

Parhaat pelipaikat Tahkon sydämessä

Tahkon sydämessä sijaitsevan lähiliikuntapuiston leikkikenttä- ja pelialue on varustettu monipuolisilla välineillä vaijeriliukuineen, minitramppoineen, pelikenttineen ja parkour-alueineen. Puistosta löytyy myös upea pump track -rata, jossa pyörien lisäksi kulkevat mainiosti myös scootit, skeittilaudat ja rullaluistimet. Hiekka-tekonurmikentällä ja monitoimiareenalla voi pelailla erilaisia ulkopelejä ja rannan puolelta löytyy vielä aloittelijaystävällinen, 9-väyläinen frisbeegolfrata. Puistosta on helppo piipahtaa ruokailemassa läheisissä ravintoloissa, joskin myös suojaisa rantakota on helposti tavoitettavissa retkievästelyyn aivan pienen kävelymatkan päässä. 

Tahko Spa Hotellin tiloissa viihtyvät kaikenikäiset perheenjäsenet aamusta iltaan. Saman katon alta löytyvät SuperCorner, kylpylä sekä ratavalliautomatiikan ansiosta perheen pienimillekin sopiva keilahalli. Päärakennuksen aulan pelimaailmassa viihtyy tovin jos toisenkin ja ravintolapalvelutkin ovat aivan nurkan takana. Vähän isompien lasten kanssa lomaan saa säpinää myös esimerkiksi padel -kisojen merkeissä oman perheen kesken. Ulkokentillä voi padelin lisäksi pelailla tennistä sekä hauskaa pickleballia. 

Pienten lasten leikkeihin sopivista leikkihuoneista suosituin lienee Break Sokos Hotel Tahkon ravintolan yhteydessä oleva Onni Oravan leikkihuone, jossa vierähtää helposti pidempikin aika.

Koko perheen käyntikohteet

Tahkon luontokohteista lomasuunnitelmiin kannattaa ujuttaa retki ainakin Mäkiaution rotkolle, josta samalla reissulla voi helposti piipahtaa myös rinteiden päällä sijaitsevissa ravintoloissa sekä Tahkon näköalatornissa maisemia ihastelemassa. Matkan huipulle voi taittaa joko retkeilyreittejä kävellen, Tahkon portaita pitkin tai sesongilla myös maisemahissillä. Huipulle, rinneravintoloiden P-alueille pääsee rinteiden länsipuolelta kiertäen myös autolla. Kesävieraiden suosiossa on myös retki historialliseen Aholansaareen, jonne laivat kulkevat noin kahden tunnin välein.

TAHKON MAISEMAHISSIN AUKIOLOAJAT

Lue lisää

Kotieläintila Tahko Farmilla voi osallistua omatoimisille farmikierroksille, ajella minimönkijöillä tai nauttia maisemista ratsain. Tapaa ujot alpakat, leikkisät vuohet, laiskat lampaat, ruokaa rakastavat possut, touhukkaat ankat, pöyhkeät kukot, miniponit, puput ja monet muut farmin eläimet – eläinten kanssa syntyvistä kohtaamisista riittäää muisteltavaa vielä pitkään loman jälkeenkin! Myös issikkasafarit ja talutusratsastus sopivat kaikenikäisille kävijöille.

Hyvä ruoka kuuluu lomaan

Tahkon persoonallisissa ravintoloissa herkutellaan läpi vuoden. Perinteisten pikaruokapaikkojen lisäksi tarjolla on monipuolista, laadukasta á la cartea sekä lounasravintoloiden buffettien antimia. Lähin ravintola on aina lähellä, joten lomalla voi keskittyä nauttimaan mukavasta tekemisestä ja rentoilusta – ja unohtaa keittiöhommat hetkeksi kokonaan. Astele aamuauringossa aamiaiselle, tee lounasretki rinneravintolaan ja unohdu illalliselle terassitunnelmiin – vaihtoehtoja on loman jokaiselle päivälle! 

Lomakohteen jääkaapin sisältöä voi täydentää alueen kahdessa kaupassa, joiden valikoimasta löytyy kaikkea virvokkeista ja retkieväistä illallisherkkuihin sekä pieniä kodintavaroita ja matkamuistoja. Isommat ostospaikat ovat nekin aivan äärellään, sillä lähin kauppakeskusta Nilsiässä on sekin vain noin 10km päässä Tahkolta. Jos lomalle on saapunut ilman omaa autoa, voi kauppareissusta tehdä leppoisan retken vaikkapa sähköavusteiset polkupyörät Tahkolta vuokraten. 

Tahkon ravintolat

Lue lisää