Suunta mäkeen saa suun hymyyn

Mukavat laskutoimitukset odottavat lähempänä kuin ehkä uskotkaan. Tahkon monipuoliset rinteet samoin kuin hyvin hoidettu latuverkosto vetävät puoleensa joka talvi tyytyväistä hiihtokansaa – junioreista senioreihin. Kun talvilomasi on lähellä, lähellä on lumikin.

Mukavasti ylös ja hilpeästi alas! Sukset ja laudat suihkivat ahkeraan Tahkon yhteensä 24 hyväkuntoisessa rinteessä, joista pisimmät ovat yli 1 000 metriä. Korkeuseroa löytyy jopa 200 metriä.

Tahkon huipulle vie 15 hissiä. Kaksi neljän hengen tuolihissiä löytyy ns. eturinteiltä Vauhtirinteen ja Kilparinteiden välistä sekä Panorama-, Hallelujah- ja Auringonlasku-rinteiden välistä. Turvallista lumihupia on tarjolla tietysti myös kaikkein pienimmille, esimerkiksi Tahkonrinteiden hiihtokoulun järjestämänä. Lapset ja aloittelijat laskevat turvallisesti omassa rinteessään, jossa on myös mattohissi.

Werneri Parkin suksikaruselli ja napakelkka ovat pienten mieleen. Aktiiviskimbaaja saa ilon pintaan vauhdikkaammissa rinteissä, pro-temppuilija pääsee Tahko Parkin reileihin ja megahyppyreihin tuolihissillä. Länsirinteillä on myös Jukulautastriitti, josta löytyy haasteita ikään ja taitoihin katsomatta.

Tahkolla ei tarvitse lähteä rinnettä edemmäs murkinalle. Nälkä lähtee ja janokin sammuu rinneravintoloissa, joita alueella on kuusi. Myös rinnealueen laavupaikat ovat vapaasti käytettävissä omien eväiden nauttimiseen. Rinnepalveluita täydentävät kolme välinevuokraamoa sekä monipuolinen hiihtokoulu. Rinnelippuja voi paikan päällä ostaa Tahkolahden ja Vauhtirinteen eli Mutterin lipunmyynneistä, Hiihtokoulun toimistolta Tirol -vuokraamosta ja SkiMac Promenade -vuokraamosta. Rinneliput voi ladata omalle älykortille myös Länsirinteillä rinnelippuautomaatista.

Tahkolahden yli menevän Tahkon Sillan ansiosta rinteille pääsee lyhyempää reittiä Piazzan vierestä Rinneravintola Tirolin ja lipunmyynnin kohdalle. Tahkolahden jääparkki avataan heti sään salliessa ja siihen saakka suosittelemme jättämään autot Tahkolaaksontien parkkialueelle. Länsirinteiden puolelta, Lumilaakson parkkipaikalta voi suunnata suoraan Lumilaakson loivemmille rinteille.

Tahkolla toimii maailman yleisin älykorttiin perustuva rinnelippujärjestelmä – etäluettava KeyCard. Sama KeyCard käy useissa paikoissa ympäri maailmaa sekä Suomessa mm. Huippupaikkojen keskuksissa Kasurilassa ja Vuokatissa. KeyCard maksaa 5 euroa, ja se on monivuotinen, joten muista pakata oma vanha älykorttisi mukaan Tahkolle. (Skidatan key card, 14- ja 08-alkuiset kortit eivät enää käy.) 

>> Rinteet virtuaalisena!

>> Rinnelipunmyyntipisteet ja aukioloajat


Suosittelemme


Rinneravintolat
Lue lisää

SkiMap 3D -rinnekarttasovellus
Lue lisää

Tahkonrinteet
Lue lisää

Tahkonrinteiden hiihtokoulu
Lue lisää

Vuokraamot ja huolto
Lue lisää


YHTEISTYÖKUMPPANIT


TAHKOcom - Tahkon Keskusvaraamo
Tahkon Suurin Huoltaja - Tahko24h
Tahkonrinteet
Puijonsarvi
TAHKO Break By Sokos Hotels
Golden Resort
Piazza Tahko
Kuopio - Lupa innostua
Scroll to Top