Partners TAHKOcom Oy PeeÄSSÄ Tahkonrinteet TahkoChalet Oy Nilsiän kaupunki TAHKOcom Oy TAHKO Matkus Olvi Oy
Tahko.com -  25v kotimainen perheyritys
Tahko.com - kotimainen perheyritys
Kesä
Talvi

Loma kulkee kuin vettä vain

Välkehtivä Syväri-järvi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kesästä nauttimiseen. Vuokraa vene tai kanootti, ui tai osallistu opastetuille retkille ja risteilyille. Välillä on hauska kokeilla vesijettisafaria tai vaikkapa vesihiihtoa!

Risteilyt

M/S Syvärin Kuningatar vie Syvärin satasaariseen maisemaan jopa 80 hengen seurueen Nilsiän satamasta, Aholansaaresta, Liinamaan venelaiturista tai Tahkolta. Risteilyjä järjestetään läpi kesän keskiviikkoisin ja lauantaisin 1,5 tunnin saaristoristeilyinä tai jopa 4 tunnin mittaisina lounasristeilyinä. Vesille pääsee myös Aholansaaren ja Sääskiniemen laivalaiturin välillä liikennöivällä perinteisellä vesibussilla.

Kalastus

Opastetut kalastusretket tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden huikeisiin saaliisiin. Toki kalaan pääsee myös omalla veneellä tai rannalta käsin!

Reitit ja kartat

Tahkon vesireitin myötä Tahkolle tullaan isommillakin veneillä Kuopiosta ja kauempaa. Kuopiosta Siilinjärven, Juankosken, Nilsiän ja Tahkon kautta kulkeva, Varpaisjärvelle päättyvä reitti on Järvi-Suomea parhaimmillaan: kirkkaita järviä, kauniita saaria, idyllisiä kapeikkoja, maalaiskyliä ja -kaupunkeja, tekemistä, näkemistä. Reitin varrella on peräti kolmet sulutukset. Matkaa Kuopiosta Tahkolle kertyy 48 meripeninkulmaa, noin 90 km. Katso upea reittikuvaus Tahkon Soutu-melonta -tapahtuman esittelyvideolta:


VI TAHKON SOUTU-MELONTA.

Vesireittiin voit tutustua myös paikallisristeilyllä Tahkolta, Nilsiästä ja Juankoskelta. Matka Kuopion lentoasemalta Tahkolle on mahdollista taittaa startaten suoraan lentoaseman Järviterminaalista joko veneellä, laivalla tai vesijeteillä!

Lisätietoja Tahkon ja Nilsiän alueen veneily- ja melontareiteistä löytyy:

Tahko-Kuopio vesireittikartasta (PDF),
Pohjois-Savon opaskartasta,
Nilsiä-Tahkon melontareittikartasta (huom. suurikokoinen pdf-tiedosto) ja Merenkulkulaitoksen ylläpitämästä veneilijöiden kartastosta.

Syväri-järven satamat ja pysähdyspaikat

Aholansaaren laituri: Yhteyslaituri, ankkurikiinnitys. Aholansaaren loma-ja kurssikeskuksen kahvio-, ruokailu- ja majoituspalvelut. Nähtävyytenä Ukko-Paavo Ruotsalaisen museopirtti. Tiedustelut (017) 481 060.

Keyrityn laituri: Yhteyslaituri, ankkurikiinnitys.

Lastukosken satama: Ankkurikiinnitys, itsepalvelusulku 30 m x 7 m, kulkusyvyys 1,4 m, korkeusero 0,90–1,25 m. Lastubuoti, puh. (046) 5757 434, josta saatavana elintarvikkeita; lisäksi ruokailumahdollisuus. Koskikalastuspaikka: heittolaiturit, laavut ja liikuntarajoitteisille soveltuva kalastuslaituri. Saaliskalat: kirjolohi, taimen, kuha, hauki ja ahven. Tiedustelut Komppula Markku, puh. 040 733 5848.

Loma-Rantalan vieraslaituri: Yhteyslaituri, 6 puomipaikkaa, 2 poijupaikkaa sekä kylkikiinnityspaikka laiturin päässä. Syväys n. 3 m. Majoitus- ja ravintolapalvelut. Rantaravintola Jokke´s Stube; kotiruokalounas, rantaterassi. A-oikeudet. Tiedustelut: Ravintola Jokke´s Stube puh. 044 4854114

Nilsiän keskustan satama: 20 vierasvenepaikkaa, polttoainejakelu, vetoluiska, wc, suihkut, pesutupa, rantaravintola Syvärin Helmi, puh. (017) 481 456. Nilsiän keskustaan n. 300 m.

Tahkon vierasvenelaituri / Tahkon Silta: Sillan välittömässä läheisyydessä Tahkon matkailukeskuksen monipuoliset palvelut. Katso tiedote pdf-muodossa ja laiturin venepaikkatilanne online-kameroiden kuvista.

Ristelyitä, vesijetti-, vene- ja kanoottivuokrausta tarjoavia yrityksiä alueella on:

Ketunpolku Safarit & Seikkailut

73310 Tahkovuori
Puh. 0400 604 404
Tervetuloa opastetuille Safareillemme. Tarjoamme erinomaiset mahdollisuudet viihtyä luonnossa, kokea mahtavia elämyksiä sekä nauttia erätulien hetkistä ja herkuista!

Tahko Outdoors

Nipasentie 2, 73310 Tahkovuori
Puh. 040 5656 274
Tahko Outdoors rakentaa ohjelmapalvelusi Tahkolla. Palvelemme niin isoja kuin pieniä elämyksen etsijöitä ympäri vuoden. Tutustu valikoimaamme ja valitse joko valmiista paketeista tai anna meidän räätälöidä ohjelmamoduuleistamme sopiva kokonaisuus vaikka useammalle päivälle...

SeikkailuKuopio

Nipasentie 2, 73310 Tahkovuori
Puh. 0400 202 303
Fax (017) 481401
Yrityksellämme on pitkä kokemus monipuolisista ohjelmapalveluista niin kesällä kuin talvellakin. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota turvallisuuteen ohjelmapalvelujen toteutuksessa.

M/S Syvärin Kuningatar

Nilsiän Satama,
Puh. 044 048 1456
GSM 044 545 4248
Paikallisristeilyt Nilsiä-Tahko-Nilsiä sekä tilausristeilyt, 80 matkustajapaikkaa.

Tahko moto-rent

Viitakuja 5 (MARINA), 73310 Tahkovuori
Puh. 040 1726800
Safarien ja vuokrauksen ykköspaikka Tahkon keskustassa Sokos hotellin vieressä. Tahko moto-rent on ajoneuvourheiluun keskittyvä yritys. Pääset kanssamme safareille mönkijöillä ja talviaikaan moottorikelkoilla...


Tahkon alueen tuotekatalogi

Valitse kategoria:
Ammunta
Köysiaktiviteetit
Kokoukset
Lasten Tahko
Lumikenkäily
Pyöräily ja maastopyöräily
Ratsastus
Ruokalistat
Saunat
Sisäliikuntapalvelut
TeemaohjelmatJaa |

  1. Majoitus
  2. Liput
  3. Aktiviteetit
  4. Paketit
  5. Välineet
Henkilömäärä

Etäisyys:

 
Varaa lomasi
» Selaa majoitusvaihtoehtoja

Aktiviteetit
TARJOUKSET selaa »INSTAGRAM #TAHKO